Υλικά
4 «ζευγάρια» μοσχαρίσια γλυκάδια Yλικά
100 gr. βούτυρο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
50 gr. bacon ψιλοκομμένο
Aλάτι-πιπέρι
8 μήλα golden κομμένα στα τέσσερα (καθαρισμένα από φλούδες και κουκούτσια)
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
Λίγο βούτυρο για το τηγάνισμα των μήλων
Εκτέλεση
Βάζετε τα γλυκάδια σε κρύο νερό για 2 ώρες, τα στραγγίζετε, τα σκουπίζετε και τα καθαρίζετε από τυχόν μεμβράνες.
Σοτάρετε στο τηγάνι τα κρεμμυδάκια με το bacon με 50gr βούτυρο.
Σε κατσαρόλα σοτάρετε τα γλυκάδια με 50gr.
βούτυρο.
Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το μείγμα κρεμμυδάκια-bacon.
Κλείνετε καλά την κατσαρόλα, αφήνοντας τα γλυκάδια να σοταριστούν σε χαμηλή φωτιά για 30΄-40΄.
Σοτάρετε τα μήλα σε τηγάνι με λίγο βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
Μόλις τα γλυκάδια είναι έτοιμα τα, τα φλαμπάρετε με το calvados, τα αποσύρετε από την κατσαρόλα και τοποθετείτε σε πιατέλα, μαζί με τα μήλα.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα την κρέμα και ζεσταίνετε ελαφρά.
Περιχύνετε τα γλυκάδια με τη σάλτα.
Ν.Μ.