Follow us

Foie gras με πόρτο και σταφύλια

Foie gras με πόρτο και σταφύλια

Υλικά

Υλικά

1 foie gras φρέσκο περίπου 600 gr. (καθαρισμένο από τυχόν νεύρα)

600 gr. σταφύλια χωρίς κουκούτσια και ξεφλουδισμένα

2,5 dl Porto

Λίγο βούτυρο για τηγάνισμα

Αλάτι – Πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβετε το foie gras σε φέτες περίπου 1,5 cm..

Σε ένα μπολ βάζετε το foie gras, τα σταφύλια και τα σκεπάζετε με το porto.

Τα αφήνετε 24 ώρες σκεπασμένα στο ψυγείο.

Την επομένη, σκουπίζετε το συκώτι και το τηγανίζετε με βούτυρο σε μέτρια φωτιά και από τις δύο πλευρές για 30’’ από κάθε πλευρά.

Τα αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε στο τηγάνι το porto και τα σταφύλια και τηγανίζετε για 2 λεπτά.

Αλατοπιπερώνετε.

Στο τέλος, προσθέτετε το foie gras να ζεσταθεί.

Σερβίρετε αμέσως.

Σημ.: Το foie gras πρέπει να παραμείνει ροζ μέσα.

Αν το επιθυμείτε πιο ψημένο μπορείτε να το ψήσετε 1 λεπτό από κάθε πλευρά.

Επίσης...

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Σοκολάτα και Ξερά Φρούτα

Η απόλυτη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με σοκολάτα και ξερά φρούτα

Χαλβάς με Ζελέ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο χαλβά με ζελέ.

Τάρτα Μπισκοτένια με Φρούτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μπισκοτένια τάρτα με φρούτα.

Κρέμα Ανάλαφρη με Σιμιγδάλι

Η συνταγή για την πιο ανάλαφρη και νόστιμη κρέμα με σιμιγδάλι.

Αρωματικό Κέικ με Μανταρίνι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο και αρωματικό κέικ με μανταρίνι.