Υλικά
500 γρ. αρακάς Yλικά
300 γρ. μπέικον σε κύβους
8 αβγά
¾ φλ. άνηθος ψιλοκομμένος
1 κ.σ. ελαιόλαδο
¾ φλ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά το μπέικον και το κρεμμύδι μέχρι να βγάλει το μπέικον το λίπος του και το κρεμμύδι να μαλακώσει, σε μέτρια φωτιά η πανσέτα είναι ελαφριά και το κρεμμύδι να μαλακώσει.
προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε άλλα 5 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμισθεί προσθέτουμε τον αρακά και τον άνηθο.
Αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να γίνει ο αρακάς πολύ τρυφερός και να απορροφηθούν τα υγρά.
Ρίχνουμε τα αβγά καλά χτυπημένα με μια πρέζα αλάτι και κουνάμε το τηγάνι κυκλικά να απλωθούν ομοιόμορφα παντού και να καλύψουν τον αρακά, σηκώνουμε τις άκρες να πάει από κάτω το αβγό.
Μόλις η κάτω μεριά της φριτάτας είναι ψημένη, ανάβουμε το γκριλ και βάζουμε το σκεύος στη σχάρα, μέχρι να ψηθεί και η πάνω πλευρά και να πήξει το αβγό.
Σερβίρουμε τη φριτάτα κομμένη σε τρίγωνα, με καλό μαύρο ψημένο ψωμί.
Α.Τ.