Υλικά
250 γρ. απάκι κομμένο σε λωρίδεςΥλικά
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ φλ. ελαιόλαδο
½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 φλ. νερό
500 γρ. ταλιατέλες
6 αγκινάρες καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φετούλες
Παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος και σοτάρουμε για 7-8 λεπτά σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο, ώσπου να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τις αγκινάρες και το απάκι, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμισθεί λίγο και προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό.
Μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά.
Αλατίζουμε ελαφρά, κουνάμε το σκεύος (δεν ανακατεύουμε για να μην λιώσουν οι αγκινάρες) και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βράζουμε al dente τις ταλιατέλες, τις σουρώνουμε σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, την παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Α.Τ.