Follow us

Χαψοπίλαβον (πιλάφι με γαύρους)

Χαψοπίλαβον (πιλάφι με γαύρους)

Υλικά

Υλικά

½ κ. φρέσκα χαψία (γαύροι)

1 ½  φλ. πληγούρι ή ρύζι

4 φλ. νερό.

2  ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

½ φλ. ελαιόλαδο

2 -3 κ.σ. μαϊντανό

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χαψία και τα φιλετάρουμε.

Αλατίζουμε ελαφρά και αφήνουμε σε σουρωτήρι.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε τα κρεμμύδια.

Προσθέτουμε το πλιγούρι και το νερό και αλατοπιπερώνουμε.

Πέντε λεπτά πριν βράση τελείως το πλιγούρι προσθέτουμε τα χαψία και το μαϊντανό, αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με πετσέτα και το τάπωμα, αφήνουμε το φαγητό για 10 λεπτά να πιεί τα υγρά του και να γίνουν τα χαψία και σερβίρουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.