Υλικά
1 ½ φλ. κορκότο Υλικά
2 φλ. πασκιτάν
3 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
Ψιλοκομμένος δυόσμος
αλάτι
Εκτέλεση
Βράζουμε το κορκότο με 5 φλ.
νερό και 1 κ.γ.
αλάτι.
το ανάλογο αλάτι.
Όταν βράσει και χυλώσει ελαφρά, βγάζουμε 2 -3 κουτάλες της σούπας σε βαθύ μπολ και το αφήνουμε να χλιάνει λίγο.
Ρίχνουμε το πασκιτάν στο κορκότο και το ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά.
Μεταφέρουμε το λίγο –λίγο το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο κορκότο ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει το πασκιτάν.
Καίμε ξεχωριστά το βούτυρο και ροδίζουμε το κρεμμύδι μαζί με λίγο δυόσμο.
Περιχύνουμε αμέσως τη σούπα με το αρωματισμένο βούτυρο (το «χαρατσ'», δηλαδή τη «χαρατσώνουμε») στο περιεχόμενο της κατσαρόλας, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.