Υλικά
2 μεγάλες φέτες ψωμί ολικής αλέσεως με προζύμι μήκους 15 εκ. και πάχους 1 εκ.Υλικά (για ένα σάντουϊτς)
2 φέτες ανανά κονσέρβας στραγγισμένες καλά
2 φέτες καπνιστό ζαμπόν πάχους 3 χιλ.
4 φέτες τυρί έμμενταλ πάχους 2 χιλ. κομμένες στα δύο
βούτυρο αγελάδος
5 φύλλα φρέσκο δυόσμος πλυμένο και στεγνωμένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 160ο C.
Βουτυρώνουμε τη μια φέτα ψωμιού και βάζουμε επάνω στα φύλλα του δυόσμου.
Σκεπάζουμε με τις δύο φέτες έμενταλ, από πάνω βάζουμε τις φέτες ανανά, μετά τις δύο φέτες ζαμπόν και από πάνω τις άλλες δύο φέτες έμενταλ.
Σκεπάζουμε με την άλλη φέτα ψωμιού βουτυρωμένη από την πλευρά που θα ακουμπάει στο τυρί.
Πιέζουμε καλά το σάντουϊτς με την παλάμη μας να ενωθούν τα υλικά, το βάζουμε επάνω σε σχάρα ντυμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε πρώτα από τη μια μεριά και μετά από την άλλη, μέχρι να λιώσει καλά το τυρί.
Κόβουμε στα δύο και σερβίρουμε με σαλάτα.
Α.Τ.