Follow us

Λουκάνικα τηγανιά

Λουκάνικα τηγανιά

Υλικά

Υλικά

1 κ. ανάμικτα λουκάνικα (με πράσο, με πορτοκάλι, Τσουμαγιάς, με κρασί και θυμάρι)

1 ½  κιλό πράσα κομμένα σε ροδέλες 3 εκ.

3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. άνηθος

3 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού

2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη

Εκτέλεση

Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες πάχους 2 εκ.

αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να αρχίσουν να βγάζουν το λίπος τους.

Βγάζουμε τα λουκάνικα από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και ρίχνουμε τα πράσα με ½ φλιτζάνι καυτό τσαγιού νερό. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Βάζουμε πάλι τα λουκάνικα στο τηγάνι, ανακατεύουμε, ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τη ρίγανη και σιγομαγειρεύουμε για 5 -6 λεπτά ακόμα μέχρι να ψηθούν τελείως τα λουκάνικα και να σωθούν τα υγρά.

Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και σερβίρουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.