Follow us

Λουκάνικα chorizo φλαμπέ

Λουκάνικα chorizo φλαμπέ

Υλικά

Υλικά

400 γρ. λουκάνικα chorizo

250 ml κόκκινο ξηρό κρασί

5 κ.σ.  μπράντι

2 φύλλα δάφνης

3 –4 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση

Κόβουμε το chorizo σε φέτες πάχους 1 εκ.

και το τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά σε αντικολλητικό τηγάνι αλειμμένο με ελαιόλαδο, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα.

Ρίχνουμε το κόκκινο κρασί και μόλις εξατμισθεί ελάχιστα, προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και μισό φλιτζάνι καυτό νερό.

Σιγοβράζουμε για 10 -15 λεπτά.

Το φέρνουμε στο τραπέζι, ζεσταίνουμε το μπράντι σε μπρίκι, το ανάβουμε και το ρίχνουμε στα λουκάνικα (αν θέλουμε κάνουμε τη διαδικασία του φλαμπαρίσματος στην κουζίνα).

Κουνάμε κυκλικά το τηγάνι μέχρι να σβήσει η φωτιά και σερβίρουμε τα λουκάνικα πασπαλισμένα με τον μαϊντανό.

Α.Τ.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι