Υλικά
1 κοτόπουλο περίπου 1.200 γρ. σε μερίδεςΥλικά
2 φλ. πλιγούρι
3/4 φλ. βούτυρο αγελαδινό
½ πασκιτάν (ποντιακό μαλακό τυρί)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο στο βούτυρο.
Προσθέτουμε λίγο νερό και αλάτι, σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει γύρω στη 1 ώρα.
Προσθέτουμε το πλιγούρι με 4 φλιτζάνια νερό, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε έως ότου απορροφηθεί το υγρό.
Διαλύουμε το πασκιτάν σε λίγο νερό και περιχύνουμε το φαγητό.
Μπορούμε να βγάλουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα όταν γίνει και να μαγειρέψουμε μόνο του το πλιγούρι.
Α.Τ.