Follow us

Περέκ νηστίσιμο (πίτα με φυλλωτά ή γιοχάδες)

Περέκ νηστίσιμο (πίτα με φυλλωτά ή γιοχάδες)

Υλικά

Υλικά

(Χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά)

5 φύλλα περέκια (ποντιακά)

½ φλ. ελαιόλαδο + ελαιόλαδο για ράντισμα

½ κιλό σπανάκι ή πράσο ανάμικτα με αρωματικά βότανα (σαν τη γέμιση της σπανακόπιτας)

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεματίζουμε τα σπανάκια και τα στραγγίζουμε, ψιλοκόβουμε αρωματικά.

Αν χρησιμοποιήσουμε πράσα, τα ψιλοκόβουμε.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σπανάκι ή τα πράσα.

Μόλις μακαλακώσουν προσθέτουμε αρωματικά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε 2 φύλλα ραντισμένα με νερό (για να μαλακώσουν) και τα λαδώνουμε.

Απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με ένα φύλλο.

Επαναλαμβάνουμε τη γέμιση και στο τέλος στρώνουμε τα άλλα 2 φύλλα και τα λαδώνουμε.

Χαράζουμε την πίτα μας με το μαχαίρι και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC να ψηθεί για 15΄-20΄ λεπτά.

Μπορεί να γίνει και στο τηγάνι.

Aν τα φύλλα δεν χωράνε, τα σπάμε.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.