Υλικά
(χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά)Υλικά
5 φυλλωτά (ποντιακά φύλλα)
βούτυρο αγελαδινό για το ράντισμα
Μυζήθρα ή άλλο τριμμένο τυρί
Ταν ή γιαούρτι
Εκτέλεση
Σε ταψί που έχουμε βουτυρώσει στρώνουμε 2 φυλλωτά ραντισμένα με νερό (για να μαλακώσουν).
Ρίχνουμε τη γέμιση, μυζήθρα ή άλλο τριμμένο τυρί και σκεπάζουμε με ένα φύλλο.
Επαναλαμβάνουμε τη γέμιση και στο τέλος στρώνουμε τα άλλα 2 φύλλα και τα βουτυρώνουμε.
Χαράζουμε την πίτα μας με το μαχαίρι και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC να ψηθεί για 15΄-20΄ λεπτά.
Το περέκ συνοδεύεται με τάν ή γιαούρτι.
Μπορεί να γίνει και στο τηγάνι.
Aν τα φύλλα δεν χωράνε, τα σπάμε.
Α.Τ.