Τηγανίτες-pancakes με βρώμη και ξινόγαλο

Τηγανίτες-pancakes με βρώμη και ξινόγαλο
Υλικά
2 ½ αλεύρι βρώμης 
½ φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως 
1 ½ φλ. ξινόγαλο 
1 φλ. γάλα  
3 αβγά 
3 κ.σ. μέλι
2 δόσεις βανιλίνη
2 ½ κ.γ. μπέικινγκ  πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
Για το σερβίρισμα: βούτυρο και μέλι ή maple syrup ή κομπόστα, ή μαρμελάδα

Εκτέλεση

Χτυπάμε το γάλα, το ξινόγαλο, τα αβγά, το μέλι και τη βανίλια σε μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι βρώμης, το αλεύρι ολικής αλέσεως, την μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι.  Ανακατεύουμε (ελαφρά) με αβγοδάρτη, να ενωθούν τα υλικά. Καίμε ένα αντικολλητικό τηγανάκι διαμέτρου 8 -10 εκ., κόβουμε ένα κομμάτι βούτυρο, το καρφώνουμε σε πιρούνι  και αλείφουμε το τηγάνι. Ρίχνουμε 1/3 φλ. από το μείγμα και το απλώνουμε με το πίσω μέρος ενός βρεγμένου κουταλιού της σούπας. Μόλις φανούν στην επιφάνεια φουσκίτσες (χρειάζονται γύρω στα 3 -4 λεπτά, γυρίζουμε την τηγανίτα με σπάτουλα να ψηθεί και από την άλλη μεριά για 2 -3 λεπτά ακόμα. Αν δούμε ότι ροδίζει πολύ γρήγορα η επιφάνεια και κινδυνεύει να μείνει άψητο το εσωτερικό, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα. Σερβίρουμε με τη γαρνιτούρα της αρεσκείας μας.
σημ. μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο τη μισή δόση των υλικών, για λιγότερες τηγανίτες.

Α.Τ. 




Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen