Υλικά
1 φέτα φρέσκο σολομό ή 1 φιλέτο γύρω στα 230 -250 γρ. Υλικά για 1 άτομο
2 κ. σ. σάλτσα σόγιας με μειωμένο νάτριο
1 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. ξίδι ρυζιού ή λευκό ξύδι από κρασί
½ φλ. μπασμάτι πλυμένο και στραγγισμένο
1 μικρό μπρόκολο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το μπρόκολο και το χωρίζουμε σε μπουκετάκια.
Το βράζουμε σε αλατισμένο νερό 5 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση το νερό και το στραγγίζουμε καλά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Βάζουμε τον σολομό σε ένα ταψάκι ή σε ένα αλουμινένιο ταψάκι μιας χρήσεως.
Ανακατεύουμε σε μπολ τη σάλτσα σόγιας, το μέλι και και ξύδι.
Αλείφουμε τον σολομό και από τις δύο πλευρές.
Βάζουμε το ταψάκι σε σχάρα στη μεσαία θέση και ψήνουμε γύρω στα 7 λεπτά ή μέχρι να ξεκολλήσει το κόκκαλο από τη σάρκα.
Γυρίζουμε τον διακόπτη στη θέση του γκριλ, αλείφουμε πάλι την επιφάνεια με το γλάσο και ψήνουμε άλλα 2 –3 λεπτά.
Εν τω μεταξύ βράζουμε ένα φλιτζάνι νερό με μια πρέζα αλάτι και ρίχνουμε το ρύζι.
Μόλις πάρει βράση, ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα, σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε επάνω στην εστία σκεπασμένο γύρω στα 10 -15 λεπτά (δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο).
Αποσύρουμε απ την εστία, το αφρατεύουμε ανακατεύοντας ελαφρά με ένα πιρούνι, το ενώνουμε με το μπρόκολο και το σερβίρουμε δίπλα στον σολομό.
Α.Τ.