Υλικά
1 φλ. κους κους στιγμής Υλικά για 1 άτομο
1 φλ. καυτό νερό
300 γρ. σπανάκι πολύ τρυφερό
3 κ.σ. σταφίδες
3 κ.σ. κουκουνάρι
150 γρ. καβουρμάς σε ένα κομμάτι (συσκευασμένος)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. τριμμένο κύμινο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε τις σταφίδες.
Καθαρίζουμε από τα κοτσάνια και πλένουμε το σπανάκι.
Το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια με το χέρι και το αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ το κους κους και τις σταφίδες και καλύπτουμε με καυτό νερό.
Αφήνουμε να φουσκώσουν και να απορροφήσουν το νερό.
Εν τω μεταξύ, κόβουμε σε κυβάκια τον καβουρμά και τον ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς άλλη λιπαρή ουσία, μέχρι να βγάλει το λίπος του.
Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι το ελαιόλαδο, το κύμινο και το σπανάκι και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπολ με το κους κους και πασπαλίζουμε με τα κουκουνάρια.
Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμα, αν θέλουμε.
Σερβίρουμε αμέσως.
Α.Τ.