Follow us

Ψάρι με κινόα και λαχανικά στο φούρνο

Ψάρι με κινόα και λαχανικά στο φούρνο

Υλικά

Υλικά

4 φέτες ψαριού 230 -250 γρ. η κάθε μία

1 ½ φλ. κινόα

2 φινόκιο καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες

1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες

1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες

2 φλ. ντοματάκια κομμένα σε κυβάκια

1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες

3 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο 

¾ + ½ φλ. ελαιόλαδο

Χυμός και ξύσμα ενός λεμονιού 

3 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το ψάρι, το αλατίζουμε και το βάζουμε σε σουρωτήρι στο ψυγείο.

Βάζουμε την κινόα σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τη σκεπάζουμε με 3 φλιτζάνια νερό και μια γερή πρέζα αλάτι.

Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά γύρω στα 15 λεπτά, μέχρι η κινόα να μαλακώσει και να απορροφηθεί το νερό.

Αφήνουμε στην άκρη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ο C.

Ανακατεύουμε σε αντικολλητική λαμαρίνα φούρνου τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το φινόκιο και το σκόρδο μαζί με τα ¾ φλ.

ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά γύρω στα 25 λεπτά.

Τακτοποιούμε από πάνω τις φέτες του ψαριού, ραντίζουμε με το λεμόνι και το ξύσμα το λεμονιού και το ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο.

Ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να χωριστεί το κόκκαλο από τη σάρκα.

Ξεφουρνίζουμε και μεταφέρουμε το ψάρι σε μεγάλα ρηχά πιάτα.

Ρίχνουμε την κινόα στο ταψί με τα λαχανικά μαζί με το κόλιανδρο.

Ανακατεύουμε ελαφρά και μοιράζουμε το «πιλάφι» με την κινόα στα πιάτα.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.