Follow us

Daal (πηχτή ινδική σούπα) με κόκκινη φακή και καρότο

Daal (πηχτή ινδική σούπα) με κόκκινη φακή και καρότο

Υλικά

Υλικά

300 γρ. κόκκινη φακή

2 καρότα

1 μεγάλο μέτριο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες

1 κ.σ. κύμινο τριμμένο

1 κ.σ. κόλιανδρο τριμμένο

1 κ.σ. κάρυ μέτρια καυτερό

¾ φλ. ελαιόλαδο

½ φλ. φρέσκο κόλιανδρο πολύ ψιλοκομμένο

1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό αν θέλουμε

αλάτι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα καρότα σε λίγο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.

Τα περνάμε από τη μουλινέτα και τα κρατάμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν τελείως χωρίς να πάρουν χρώμα.

Ρίχνουμε τον κόλιανδρο, το κύμινο, το κάρυ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.

Προσθέτουμε τη φακή και 750 γρ.

καυτό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν βράση.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε 1 ώρα, μέχρι να χυλώσει η φακή (προς το τέλος του μαγειρέματος, την πιέζουμε με ξύλινη κουτάλα στα πλάγια της κατσαρόλας).

Προσθέτουμε τον πουρέ του καρότου και αλατίζουμε.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί σκεπασμένο για 10 λεπτά.

Σερβίρουμε με μια κουταλιά γιαούρτι αν θέλουμε και λίγο ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.