Υλικά
1.5 κ. χοιρινό σπάλα, σε μερίδεςΥλικά
3 κ. πράσα, το λευκό μέρος
150 γρ. ρύζι
750 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
10 αβγά
1 ½ κ.σ. κορνφλάουρ
½ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε το χοιρινό.
Το βάζουμε σε κατσαρόλα, με νερό να το σκεπάζει και το φέρνουμε σε βράση.
Κατεβάζουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε 1 ώρα και 45 λεπτά.
Αλατίζουμε με 1 ½ κοφτή κουταλιά αλάτι και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλη μισή ώρα.
Στραγγίζουμε το κρέας από το ζουμί του και το βάζουμε σε ταψί (κρατάμε το ζουμί).
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
Βάζουμε τα πράσα σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι κομμένα στα τρία, με νερό να φθάνει στη μέση τους.
Τα αχνίζουμε μέχρι να πιουν το νερό.
Ρίχνουμε ½ φλ. ελαιόλαδο με απαλή γεύση και τα σοτάρουμε για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Τα ρίχνουμε στο ταψί με το χοιρινό.
Βράζουμε το ρύζι σε 500 ml από το ζουμί.
Όταν πιει το ζουμί, το ρίχνουμε το ταψί με το χοιρινό και τα πράσα.
Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Χτυπάμε το γιαούρτι με το κορνφλάουρ, τα αβγά και 1 κοφτή κουταλιά αλάτι, να γίνουν σαν κρέμα, γύρω στα 7 λεπτά.
Περιχύνουμε το φαγητό με την κρέμα γιαούρτι –αβγά και ψήνουμε το φαγητό για 45 λεπτά, μέχρι να σφίξει η κρέμα και να πάρει η επιφάνεια χρυσοκάστανο χρώμα.
Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε μέσα από το φούρνο, όπως τον μουσακά ή το παστίτσιο.
Α.Τ.