Follow us

Χουρμάδες γεμιστοί με παρμεζάνα, τυλιγμένοι σε μπέικον

Χουρμάδες γεμιστοί με παρμεζάνα, τυλιγμένοι σε μπέικον

Υλικά

Υλικά

16 μεγάλοι χουρμάδες Medjool

100 γρ. παρμεζάνα  Reggiano κομμένη σε 16 κομματάκια

8 φέτες μπέικον κομμένες κατά μήκος σε δύο λωρίδες 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Χαράζουμε κατά μήκος του χουρμάδες και βγάζουμε το σπόρο.

Βάζουμε μέσα ένα κομματάκι παρμεζάνα, τυλίγουμε τον κάθε χουρμά με μια λωρίδα μπέικον και στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα.

Καλύπτουμε τη σχάρα του φούρνου με λαδόκολα και κάνουμε σχισμές με το μαχαίρι.

Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 180Ο C.

Αραδιάζουμε τους χουρμάδες επάνω, βάζουμε κάτω από τη σχάρα ένα ταψί με νερό και ψήνουμε για 12 -15 λεπτά, μέχρι να γίνει το μπέικον τραγανό.

Σερβίρουμε με χοντροτριμμένο μαύρο πιπέρι.

A.T.

Επίσης...

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Σοκολάτα και Ξερά Φρούτα

Η απόλυτη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με σοκολάτα και ξερά φρούτα

Χαλβάς με Ζελέ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο χαλβά με ζελέ.

Τάρτα Μπισκοτένια με Φρούτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μπισκοτένια τάρτα με φρούτα.

Κρέμα Ανάλαφρη με Σιμιγδάλι

Η συνταγή για την πιο ανάλαφρη και νόστιμη κρέμα με σιμιγδάλι.

Αρωματικό Κέικ με Μανταρίνι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο και αρωματικό κέικ με μανταρίνι.