Υλικά
Για τα κεφτεδάκιαΥλικά
500 γρ. χοιρινός κιμάς
2 αβγά
½ φλ. γάλα
2 φλ. ψίχουλα μπαγιάτικου ψωμιού
¾ φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο ή μέντα
1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το ρύζι
1 φλ. ρύζι Καρολίνα
½ φλ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 –3 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
Για τη σάλτσα
2 κ.σ. κάρι
3 κ.σ ελαιόλαδο
450 ml γάλα καρύδας
αλάτι , φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. χυμός λάιμ
φρέσκος δυόσμος ή μέντα
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε μπολ και τα ζυμώνουμε καλά.
Μαγειρεύουμε το ρύζι: ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν, χωρίς να πάρουν χρώμα.
Ρίχνουμε και το ρύζι, ανακατεύουμε να αλειφθεί, και προσθέτουμε δύο φλιτζάνια νερό.
Ανακατεύουμε μια φορά και σιγοβράζουμε χωρίς να ανακατέψουμε ξανά, μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να γίνει το ρύζι σπυρωτό.
Στα μισά του μαγειρέματος, ρίχνουμε και τα ψιλοκομμένα κολοκυθάκια.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα: ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει χωρίς να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε το κάρυ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να βγάλει τα αρώματά του.
Ρίχνουμε το γάλα καρύδας, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε, αφήνουμε να πάρει μια βράση και τοποθετούμε μέσα στο σκεύος προσεκτικά τα κεφτεδάκια.
Σιγοβράζουμε κουνώντας το τηγάνι για 3-5 λεπτά μέχρι να πήξει κάπως η σάλτσα.
Ρίχνουμε το χυμό λάιμ και σερβίρουμε επάνω στο ρύζι.
Πασπαλίζουμε με το δυόσμο ή τη μέντα.