Υλικά
1 κ. μοσχαρίσιο συκώτι κομμένο σε φέτες πάχους 2 εκ.Υλικά
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
1 γερή κ.σ. μουστάρδα
½ φλ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. κουρκουμά
½ κ.σ. πιπέρι καγιέν
1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ τριμμένη
2 κ.γ. αλάτι
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
Πλένουμε το συκώτι, το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και το αφήνουμε σε σουρωτήρι.
Ανακατεύουμε σε μπολ τον κουρκουμά, το πιπέρι καγιέν, το μαυροπίπερο το αλάτι και το τζίντζερ με λίγο γάλα μέχρι να γίνει το μείγμα σαν αλοιφή και αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε τα κρεμμύδια σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί το νερό και τα κρεμμύδια να μαλακώσουν.
Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε να αναμειχθούν τα υλικά.
Μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν τα κρεμμύδια χρυσαφί χρώμα. Περνάμε από το μείγμα των μπαχαρικών τις φέτες του συκωτιού γυρνώντας τις και από τις δύο πλευρές και τις βάζουμε προσεκτικά τη μία δίπλα στην άλλη μέσα στο τηγάνι, μαζί με το σκόρδο.
Σκεπάζουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε 6 λεπτά.
γυρίζουμε τις φέτες από την άλλη και μαγειρεύουμε άλλα 5 -6 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το συκώτι.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο καυτό νερό και κουνάμε το τηγάνι.
Σερβίρουμε με ρύζι ή νουντλς.
Α.Τ.