Follow us

Γκρατέν με κουνουπίδι, καστανό ρύζι και μπλε τυρί

Γκρατέν με κουνουπίδι, καστανό ρύζι και μπλε τυρί

Υλικά

Υλικά

1 κουνουπίδι περίπου 1 ½  κ. 

1 φλ. καστανό ρύζι

2 φλ. κρέμα γάλακτος

Για το γκρατινάρισμα:

1 φλ. μπλε τυρί θρυμματισμένο με το πιρούνι

1 φλ. φουντούκια ανάλατα, σοταρισμένα

1 φλ. ψίχουλα ψωμιού ολικής αλέσεως

2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C.

Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά.

Πλένουμε το κουνουπίδι, βγάζουμε τα φύλλα, κόβουμε το χοντρό κοτσάνι και το βράζουμε κομμένο στα δύο σε αλατισμένο νερό για 6 -8 λεπτά.

Το βγάζουμε στραγγιστά, βάζουμε κάθε μισό επάνω σε ξύλο κοπής και το κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.

Βράζουμε το ρύζι al dente και το σουρώνουμε.

Περνάμε τα φουντούκια από τη μουλινέτα να γίνουν σαν χοντρά ψίχουλα.

Τρίβουμε το μπλε τυρί με το πιρούνι και το ανακατεύουμε με τα φουντούκια, τα ψίχουλα ψωμιού και το σκόρδο.

Ενώνουμε σε μπολ το κουνουπίδι, το ρύζι και την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και μεταφέρουμε στο ταψί.

Ισιώνουμε την επιφάνεια και σκορπάμε επάνω το μείγμα μπλε τυρί –φουντούκια –ψωμί -σκόρδο.

Ψήνουμε για 20 -30 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η επιφάνεια.

Α.Τ.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.