Υλικά
1 κουνουπίδι περίπου 1 ½ κ. Υλικά
1 φλ. καστανό ρύζι
2 φλ. κρέμα γάλακτος
Για το γκρατινάρισμα:
1 φλ. μπλε τυρί θρυμματισμένο με το πιρούνι
1 φλ. φουντούκια ανάλατα, σοταρισμένα
1 φλ. ψίχουλα ψωμιού ολικής αλέσεως
2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C.
Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά.
Πλένουμε το κουνουπίδι, βγάζουμε τα φύλλα, κόβουμε το χοντρό κοτσάνι και το βράζουμε κομμένο στα δύο σε αλατισμένο νερό για 6 -8 λεπτά.
Το βγάζουμε στραγγιστά, βάζουμε κάθε μισό επάνω σε ξύλο κοπής και το κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.
Βράζουμε το ρύζι al dente και το σουρώνουμε.
Περνάμε τα φουντούκια από τη μουλινέτα να γίνουν σαν χοντρά ψίχουλα.
Τρίβουμε το μπλε τυρί με το πιρούνι και το ανακατεύουμε με τα φουντούκια, τα ψίχουλα ψωμιού και το σκόρδο.
Ενώνουμε σε μπολ το κουνουπίδι, το ρύζι και την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και μεταφέρουμε στο ταψί.
Ισιώνουμε την επιφάνεια και σκορπάμε επάνω το μείγμα μπλε τυρί –φουντούκια –ψωμί -σκόρδο.
Ψήνουμε για 20 -30 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η επιφάνεια.
Α.Τ.