Υλικά
1200 γρ. μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε μικρές μερίδες Υλικά
½ φλ. ελαιόλαδο
750 ml λευκό ξηρό κρασί
1 κ. κρεμμυδάκια στιφάδου
5 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
400 γρ. παστό χοιρινό κρέας
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και κόβουμε το παστό σε κομματάκια.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο και τσιγαρίζουμε το κρέας.
Μόλις κοκκινίσει από όλες τις μεριές το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το κρατάμε στην άκρη.
Κοκκινίζουμε τα κρεμμυδάκια στο ίδιο ελαιόλαδο, κουνώντας με δύναμη κυκλικά την κατσαρόλα.
Τα βγάζουμε και αυτά σε πιάτο με την τρυπητή κουτάλα.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το παστό και ανακατεύουμε να λιώσει το λίπος του.
Ξαναβάζουμε μέσα το κρέας και τα κρεμμυδάκια.
Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις κοπάσει ο πολύς ατμός, τακτοποιούμε επάνω στην επιφάνεια του φαγητού τα κλωνάρια της ρίγανης, χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε 1 –1 ½ ώρα, μέχρι να μαλακώσει τελείως.
Μισή ώρα πριν το τελείωμα του φαγητού, αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες ή ψητές πατάτες στο φούρνο ολόκληρες.
Α.Τ.