Follow us

Γλυκοπατάτες στο φούρνο με παντζάρια, καρότα, σελινόριζες και αρωματικά βότανα

Γλυκοπατάτες στο φούρνο με παντζάρια, καρότα, σελινόριζες και αρωματικά βότανα

Υλικά

Υλικά

1 κ. γλυκοπατάτες

2 μεγάλα παντζάρια

2 μεγάλα καρότα 

2 πατάτες

2 σελινόριζες

1/3 φλ. ξύδι βαλσαμικό 

1 κ.σ. ξερή μαντζουράνα 

¾ φλ. ελαιόλαδο + ½ φλ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα αρωματικά βότανα (λουΐζα, φασκόμηλο, ρίγανη, κλπ)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Πλένουμε και τρίβουμε τις γλυκοπατάτες (δεν τις καθαρίζουμε), πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες, τα καρότα, τα παντζάρια και τις σελινόριζες.

Τα κόβουμε όλα σε μεγάλους κύβους πλευράς 2 εκ., τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ, τα ανακατεύουμε με το βαλσαμικό το ελαιόλαδο και τη μαντζουράνα και τα αλατίζουμε ελαφρά. Βάζουμε τα παντζάρια και τα καρότα σε αντικολλητική λαμαρίνα και ψήνουμε 30 λεπτά.

Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες και τις πατάτες και ψήνουμε άλλα 40 λεπτά.

Βγάζουμε το ταψί από τη φωτιά, ραντίζουμε με ωμό ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τα αρωματικά βότανα.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.