Υλικά
1 κ. γλυκοπατάτες Υλικά
2 μεγάλα παντζάρια
2 μεγάλα καρότα
2 πατάτες
2 σελινόριζες
1/3 φλ. ξύδι βαλσαμικό
1 κ.σ. ξερή μαντζουράνα
¾ φλ. ελαιόλαδο + ½ φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα αρωματικά βότανα (λουΐζα, φασκόμηλο, ρίγανη, κλπ)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
Πλένουμε και τρίβουμε τις γλυκοπατάτες (δεν τις καθαρίζουμε), πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες, τα καρότα, τα παντζάρια και τις σελινόριζες.
Τα κόβουμε όλα σε μεγάλους κύβους πλευράς 2 εκ., τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ, τα ανακατεύουμε με το βαλσαμικό το ελαιόλαδο και τη μαντζουράνα και τα αλατίζουμε ελαφρά. Βάζουμε τα παντζάρια και τα καρότα σε αντικολλητική λαμαρίνα και ψήνουμε 30 λεπτά.
Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες και τις πατάτες και ψήνουμε άλλα 40 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί από τη φωτιά, ραντίζουμε με ωμό ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τα αρωματικά βότανα.
Α.Τ.