Follow us

Γλυκοπατάτες με μουστάρδα και μέλι

Γλυκοπατάτες με μουστάρδα και μέλι

Υλικά

Υλικά

1 κ. γλυκοπατάτες

1 κ.σ μουστάρδα 

2 κ.γ. φρέσκο δεντρολίβανο

½ φλ. μέλι

1 πρέζα πιπέρι καγιέν

½ φλ. λιωμένο φρέσκο βούτυρο

½ φλ. φρέσκος χυμός λάιμ

½ κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Πλένουμε , ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε μεγάλα τετράγωνα τις γλυκοπατάτες.

Τις βάζουμε σε μεγάλο μπολ.

Ανακατεύουμε το βούτυρο, τη μουστάρδα, το καγιέν, το αλάτι σε κατσαρολάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αποκτήσει το μείγμα υφή σιροπιού.

Το ρίχνουμε στις γλυκοπατάτες και ανακατεύουμε να καλυφτούν καλά.

Τις αραδιάζουμε σε ταψί αλειμμένο με βούτυρο σε μια στρώση, τια καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο καλά (γυρίζουμε το αλουμινόχαρτο κάτω από το ταψί και ψήνουμε 40 λεπτά.

Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε για ακόμα 20 λεπτά ανακατεύοντας πού και πού, μέχρι να τρυπιούνται με ένα μαχαίρι και να καραμελώσουν στις άκρες.

Τις σερβίρουμε ζεστές μαζί με αλλαντικά ή κρεατικά ψητά στη σχάρα ή λουκάνικα.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.