Follow us

«Γκρατέν» γλυκοπατάτας με μπλε τυρί και καρύδια

«Γκρατέν» γλυκοπατάτας με μπλε τυρί και καρύδια

Υλικά

Υλικά

1 κιλό γλυκοπατάτες

1 φλ. ροκφόρ ή μπλε τυρί

1φλ. βούτυρο φρέσκο αγελαδινό

¾ φλ. τριμμένη καρυδόψιχα

½ φλ. φασκόμηλο φρέσκο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Χοντροκοπανίζουμε την καρυδόψυχα και τρίβουμε το τυρί με το πιρούνι.

Ενώνουμε το τυρί με το βούτυρο στη μουλινέτα ή με δύο πιρούνια μέχρι να γίνει σαν αλοιφή.

Πλένουμε, καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε καθέτως σε μεγάλες σε φέτες πάχους 1 εκ.

Αλείφουμε με βούτυρο ένα χαμηλό πυρίμαχο ταψί, αραδιάζουμε μια στρώση φέτες γλυκοπατάτας η μία ίσα –ίσα να καλύπτει την άλλη, καλύπτοντας τελείως τον πάτο του ταψιού.

Στρώνουμε από πάνω το μισό μείγμα τυριού –βουτύρου και πασπαλίζουμε με τη μισή καρυδόψιχα. Σκορπάμε τα φύλλα φασκόμηλου και σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες φέτες γλυκοπατάτας.

Τελειώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα τυριού –βουτύρου και την υπόλοιπη καρυδόψυχα.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα.

Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να ροδίσει η επιφάνεια για 10 λεπτά.

Σερβίρουμε σαν συνοδεία σε κρέας ή σαν κυρίως φαγητό, με σαλάτα.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.