Follow us

Τόνος στη σχάρα με σάλτσα από ντομάτα, μανιτάρια και κάπαρη

Τόνος στη σχάρα με σάλτσα από ντομάτα, μανιτάρια και κάπαρη

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

4 φέτες φρέσκου τόνου

4 κ.σ. ελαιόλαδο + ¾ φλ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξερή ρίγανη ή ξερή μαντζουράνα ή 2 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο

1 ½ κ. καλλιεργημένα άσπρα μανιτάρια 

 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 κονσέρβα 450 γρ. ολόκληρα ντοματάκια με το χυμό τους

3 κ.σ. κάπαρη  σε άλμη

250 ml κρασί λευκό ξηρό  (ένα μεγάλο φλιτζάνι)

4 κ.σ. φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός + 2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αλείφουμε τον τόνο με τις 4 κ.σ ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο και τον αλατοπιπερώνουμε.

Τον βάζουμε σε σουρωτήρι και τον αφήνουμε στο ψυγείο. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, χωρίζουμε το καπελάκι από το πόδι και τα χοντροκόβουμε.

Τα στεγνώνουμε καλά σε πετσέτα.

Σπάμε τα ντοματάκια με το χέρι μας και τα βάζουμε σε μπολ μαζί με το χυμό τους.

Στραγγίζουμε την κάπαρη από την άλμη, την ξεπλένουμε με νερό και την αφήνουμε σε σουρωτήρι.

Καίμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε τα μανιτάρια.

Ανακατεύουμε προσεκτικά με ξύλινη κουτάλα για 5 -6 λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο.

Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμισθεί προσθέτουμε τη ντομάτα και την κάπαρη.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Αρτύζουμε με ξερή ρίγανη ή ξερή ματζουράνα ή τα φρέσκα φυλλαράκια δεντρολίβανου.

Δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 200ο C.

Καλύπτουμε μια σχάρα με λαδόκολλα και την τρυπάμε σε πολλές μεριές.

Βάζουμε από κάτω ένα ταψί με νερό.

Τοποθετούμε τον τόνο επάνω στη σχάρα και ψήνουμε 5 -7 λεπτά από κάθε μεριά, ανάλογα πόσο ψημένο θέλουμε το ψάρι.

Βάζουμε μια φέτα τόνο σε κάθε πιάτο και περιχύνουμε με τη σάλτσα των μανιταριών.

Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με το μείγμα μαϊντανός -ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε αμέσως.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.