Follow us

Μπισκότα βρώμης με καρύδα, κράνμπερις και κακάο

Μπισκότα βρώμης με καρύδα, κράνμπερις και κακάο

Υλικά

Υλικά

¼ φλ. φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη

½ φλ. καστανή ζάχαρη

1/3 φλ. λευκή ζάχαρη

1 κ.σ. κακάο πικρό

2 κ.γ. σόδα

1 πρέζα αλάτι

2 αβγά

1 δόση βανιλίνη

2/3 φλ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/3 φλ. τσ. αλεύρι από λινάρι

¾ φλ. τσ. νιφάδες βρώμης

3/4 φλ. τσ. αποξηραμένη καρύδα

3/4  φλ. τσ. κράνμπερις

2 κ.σ. καρυδόψιχα

Εκτέλεση

Αν χρησιμοποιούμε βούτυρο, το βγάζουμε από το ψυγείο και το αφήνουμε να μαλακώσει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Σπάμε με τα χέρια μας τα καρύδια σε κομματάκια και τα καβουρδίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 4 -5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην αρπάξουν.

Τα αφήνουμε στην άκρη.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο, το αλάτι και τη σόδα.

Το ενώνουμε με το αλεύρι από λινάρι ανακατεύοντας καλά.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο ή τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη 1 λεπτό.

Προσθέτουμε τα αβγά και τη βανιλίνη και συνεχίζουμε να δουλεύουμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν πλήρως τα υλικά.

Αφήνουμε το μίξερ, ρίχνουμε μέσα στο μπολ το κοσκινισμένο αλεύρι, το αλεύρι από λιναρόσπορο και την καρύδα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ή με την ειδική σπάτουλα ζαχαροπλαστικής να ενωθούν καλά τα υλικά.

Προσθέτουμε τη βρώμη, τα κράνμπερις και τα καρύδια και ξανά –ανακατεύουμε γερά. Στρώνουμε ταψιά με λαδόκολλα, παίρνουμε ζύμη με ένα κουταλάκι του γλυκού και τη ρίχνουμε στο ταψί αφήνουμε γύρω στα 2,5 εκ.

Απόσταση ανάμεσα στο κάθε μπισκότο (βεβαίως μπορούμε να φτιάξουμε και μπισκότα –γίγαντες, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι της σούπας). Ψήνουμε περίπου 10 λεπτά τα μικρά μπισκότα και περίπου 14 λεπτά τα μεγάλα.

Τα βγάζουμε αμέσως από το φούρνο, τα μεταφέρουμε σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν τα καταναλώσουμε.