Υλικά
350 γρ. βρασμένο ρύζι Υλικά
2 αβγά
200 γρ. ανάλατα κάσιους
1 φλ. διάφορα αρωματικά βότανα (άνηθο, μαϊντανό, δεντρολίβανο, μέντα, κλπ) ψιλοκομμένα
100 γρ. ξύδι λευκό
200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη ή κεφαλοτύρι τριμμένο
200 γρ. γαλέτα
2 ασπράδια χτυπημένα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
Σωτάρουμε τα κάσιους σε αντικολλητικό τηγάνι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνουν τραγανά.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα αρωματικά βότανα και συνεχίζουμε το σωτάρισμα 1 –2 λεπτά.
αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ανακατεύουμε το ρύζι με το ξύδι, τα αβγά και την παρμεζάνα και αλατοπιπερώνουμε.
Ζυμώνουμε καλά, λαδώνουμε τα χέρια μας και φτιάχνουμε μπάλες στο μέγεθος αβγού.
Τα πατάμε με την παλάμη μας να γίνουν σαν πιτάκι.
Βάζουμε μέσα ένα κουταλάκι από το μείγμα κάσιους-αρωματικά χόρτα, το ξανακλείνουμε και το γυρίζουμε κυκλικά μέσα στις παλάμες μας να κλείσουν οι ραφές και να πάρει σφαιρικό σχήμα.Περνάμε κάθε μπαλίτσα από τα χτυπημένα ασπράδια και μετά από τη γαλέτα.
Αραδιάζουμε τις ρυζοκροκέτες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε 15 –20 λεπτά.
Α.Τ.