Υλικά
8 αβγάΥλικά
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. μπούκοβο
1 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
1/3 φλ. λευκό ξύδι
1 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος
1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σκόρδο σε μπολ, αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε το μπούκοβο.
Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα και ρίχνουμε και το ελαιόλαδο.
Μαγειρεύουμε για 4 -5 λεπτά και προσθέτουμε τον άνηθο.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε ξεχωριστό μεγάλο τηγάνι, βράζουμε το νερό με το ξύδι.
Σπάμε ένα -ένα τα αβγά σε κουπάκι και τα ρίχνουμε προσεκτικά στο ξυδόνερο.
Τα μαγειρεύουμε όσο μας αρέσει (πιο σφιχτός ή πιο μελάτος ο κρόκος).
Βγάζουμε τα αβγά με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε επάνω σε πετσέτα να απορροφηθούν τα υγρά τους.
Για να σερβίρουμε, μοιράζουμε το μισό γιαούρτι σε 4 βαθιά πιάτα. Βάζουμε από πάνω 2 αβγά, αλατίζουμε και μοιράζουμε το υπόλοιπο γιαούρτι επάνω στα αβγά.
Περιχύνουμε με το βούτυρο και το μπούκοβο και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον άνηθο.
σημ.
πρόκειται για συνταγή από την τουρκική κουζίνα.
Α.Τ.