Follow us

Μελιτζανόπιτα με γιαούρτι και κύμινο

Μελιτζανόπιτα με γιαούρτι και κύμινο

Υλικά

5 φλάσκες μελιτζάνες
8 πιπεριές σε διάφορα χρώματα
5 κρεμμύδια
4 αβγά
10 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
1 κ.σ. κύμινο
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
250 γρ. φέτα
1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένο
1 πακέτο κατεψυγμένο χωριάτικο φύλλο

Εκτέλεση

Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη. Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις τρυπάμε σε δυο τρεις μεριές. Τις ψήνουμε ολόκληρες σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C για 30 λεπτά. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές. Αφαιρούμε σπόρους και μεμβράνες και κόβουμε την κάθε μία στα δύο. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες. Κόβουμε κάθε σκελίδα σκόρδου στα δύο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους και να μείνουν με το λάδι τους. Βάζουμε τις ψημένες μελιτζάνες επάνω σε ξύλο κοπής, τις χωρίζουμε στα δύο, αφαιρούμε τις φλούδες και τους σπόρους και κόβουμε τη σάρκα σε μέτρια κομμάτια. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα λαχανικά μαζί με τον άνηθο. Αλατοπιπερώνουμε.
Χτυπάμε το γιαούρτι μαζί με το κύμινο, τρίβουμε τη φέτα με τα χέρια και τα ρίχνουμε στα λαχανικά. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
Αλείφουμε ελαφρά με ελαιόλαδο ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι μήκους 35 εκ. καλύπτουμε με ένα φύλλο τον πάτο και τα πλαϊνά και αφήνουμε το φύλλο να κρέμεται απ' έξω. Ρίχνουμε μέσα τη γέμιση. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και γυρίζουμε και τα δύο φύλλα μαζί προς τα μέσα, στρίβοντάς τα για να κλειστεί καλά η γέμιση μέσα. Χαράζουμε σε τετράγωνα κομμάτια και ψήνουμε γύρω στα 50 λεπτά.

Α.Τ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;