Υλικά
1 1/3 φλ. τσ. ζάχαρηΥλικά
1/3 φλ. τσ. νερό
5 φλ.τσ. πεπόνι σε κύβους
4 κ.σ. χυμός λάιμ
½ κ. παγωτό βανίλια
1 ½ φλ. τσ. αμύγδαλα ασπρισμένα +2 κ. σ. επιπλέον
500ml κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
3 κ.σ. άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το σορμπέ πεπονιού:Βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Λιώνουμε το πεπόνι στο μπλέντερ με το χυμό λάιμ, το μεταφέρουμε σε μπολ και ρίχνουμε μέσα το σιρόπι.
Σκεπάζουμε το σορμπέ και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες. Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, αλείφουμε ελαφρά με φυτικό λάδι μια φόρμα, την ντύνουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, βγάζουμε από την κατάψυξη το παγωτό βανίλια και το αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο να μαλακώσει κάπως. Ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα στη μουλινέτα και τα ανακατεύουμε καλά με το παγωτό.
Απλώνουμε ισόπαχα το μείγμα στον πάτο και στις πλευρές της παγωμένης φόρμας και τη βάζουμε πάλι στην κατάψυξη, για μισή ώρα.
Βγάζουμε το σορμπέ από την κατάψυξη και το χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψει.
Βγάζουμε τη φόρμα από την κατάψυξη και τη γεμίζουμε με το σορμπέ του πεπονιού πατώντας το καλά.
Σκεπάζουμε τη φόρμα με μεμβράνη και την αφήνουμε στην κατάψυξη για 8 ώρες τουλάχιστον.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη σε σφιχτή σαντιγί και διατηρούμε στο ψυγείο.
Για να σερβίρουμε, αφαιρούμε την πλαστική μεμβράνη και αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε παγωμένη πιατέλα.
Την τυλίγουμε με μια πετσέτα βουτηγμένη σε καυτό νερό και στιμμένη για 30 δευτερόλεπτα.
Σηκώνουμε τη φόρμα, αφαιρούμε τη μεμβράνη και αλείφουμε γύρω γύρω το γλυκό με ένα παχύ στρώμα κρέμα σαντιγί και πασπαλίζουμε με τις δύο κουταλιές αμυγδάλου. Σερβίρουμε κομμένο το γλυκό σε χοντρές φέτες, με δυο -τρία φρέσκα φυλλαράκια μέντα ή δυόσμο και σιρόπι βύσσινο.
Α.Τ.