Follow us

Τηγανιά με λουκάνικα, μανιτάρια και πιπεριές

Τηγανιά με λουκάνικα, μανιτάρια και πιπεριές

Υλικά

Υλικά

2 λουκάνικα χωριάτικα με πορτοκάλι

1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι

½ κ. μανιτάρια

5 σκελίδες σκόρδο

2 κόκκινες, 2 πράσινες και 2 κίτρινες πιπεριές

ξύσμα  και χυμό από 1 πορτοκάλι

1 κ.σ. λευκό ξύδι

5 ολόκληροι κόκκοι πιπέρι

1 -2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση

Πλένουμε, καθαρίζουμε τα μανιτάρια, βγάζουμε το ποδαράκι και το κόβουμε στα δύο, κόβουμε στα 4 τα καπελλάκια αν είναι μεγάλα και στα δύο αν είναι μικρά.

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε χοντρές φέτες το κρεμμύδι.

Καθαρίζουμε τα σκόρδα, αφαιρούμε την πράσινη ουρίτσα και τα κόβουμε στα δύο.

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές αφαιρώντας μεμβράνες και σπόρους και τις κόβουμε καθέτως σε χοντρά κομμάτια.

Κόβουμε τα λουκάνικα σε κομματάκια ενός πόντου.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, και τηγανίζουμε το λουκάνικο για 5 -7 λεπτά μέχρι να βγάλει το λίπος του ανακατεύοντας συνεχώς.

Το αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και ρίχνουμε στο τηγάνι με το λίπος του λουκάνικου το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, το πιπέρι και τα μανιτάρια.

Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να σωθούν τα υγρά των μανιταριών και να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Ρίχνουμε το χυμό του πορτοκαλιού και τα λουκάνικα.

Αφήνουμε το φαγητό να πάρει 2 -3 βράσεις, μέχρι να σωθεί το ζουμί και σβήνουμε με το ξύδι.

Μόλις εξατμισθεί, πασπαλίζουμε με το ξύσμα του πορτοκαλιού και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.