Υλικά
500 γρ. μύδια (καθαρισμένη ψύχα)Υλικά
500 γρ. σπαγγέτι
1 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 φλ. τσ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
5 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι (άφθονο)
Εκτέλεση
Βάζουμε τα μύδια σε σουρωτήρι να στραγγίξουν πολύ καλά (κρατάμε 2 κ.σ από το ζουμί τους).
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλατιά, χαμηλή κατσαρόλα και σωτάρουμε ελαφρά την καυτερή πιπεριά και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσει.
Ρίχνουμε τα μύδια και το ζουμί τους, ανεβάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον μαϊντανό.
Βράζουμε τα σπαγγέτι, μοιράζουμε στα πιάτα, περιχύνουμε με τη σάλτσα και άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι