Υλικά
500 γρ. ψητό κοτόπουλο στήθοςΥλικά
1 μεγάλη έτοιμη βάση πίτσας*
Για το πέστο:
1/3 φλ. ελαιόλαδο
2 φλ. τσ. φρέσκο βασιλικό
1 φλ. τσ. ασπρισμένα αμύγδαλα
½ φλ. τσ. τριμμένη παρμεζάνα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
300 γρ. τυρί μετσοβόνε τριμμένο
2 μεγάλα γερά λευκόσαρκα ροδάκινα
1 κ.σ. κοφτή καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. γεμάτη βούτυρο
Εκτέλεση
Βγάζουμε τους σπόρους από τα ροδάκινα και τα κόβουμε σε φέτες πάχους ½ εκ.
Λιώνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι επάνω σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη.
Κουνάμε το τηγάνι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να γίνεται καραμέλα.
Βάζουμε μέσα τις φέτες του ροδάκινου και συνεχίζουμε να κουνάμε το τηγάνι μέχρι να πάρουν τα φρούτα χρυσοκάστανο χρώμα (3 -5 λεπτά).
Αποσύρουμε από τη φωτιά.Κρατάμε στην άκρη 1/3 φλ.
από το βασιλικό και 1/3 από τα αμύγδαλα και βάζουμε τον υπόλοιπο βασιλικό και τα αμύγδαλα, την παρμεζάνα, το σκόρδο και το ελαιόλαδο στην μουλινέτα.
Δουλεύουμε 30 δευτερόλεπτα –το μείγμα δεν πρέπει να είναι αλοιφή αλλά χοντροκομμένο.
Αλατίζουμε και ρίχνουμε πιπέρι.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C και ψήνουμε τη βάση της πίτσας σύμφωνα με τις οδηγίες (συνήθως 10 -15 λεπτά).
Κόβουμε το στήθος του κοτόπουλου σε φέτες 1 εκ.
Αλείφουμε τη βάση της πίτσας με το πέστο και καλύπτουμε με το κοτόπουλο.
Πασπαλίζουμε με το τυρί.
Ψήνουμε στο γκριλ για 3 -4 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
Βάζουμε από πάνω τα καραμελωμένα ροδάκινα και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και τον βασιλικό που κρατήσαμε.
Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.
*Μπορούμε να πάρουμε 4 μικρότερες αντί για μια μεγάλη
Α.Τ.