Follow us

Σαρδέλες γεμιστές τυλιχτές σε αμπελόφυλλα

Σαρδέλες γεμιστές τυλιχτές σε αμπελόφυλλα

Υλικά

Υλικά

1 κ. μεγάλες σαρδέλες

250 γρ. αμπελόφυλλα

6 -8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 κ.σ. ψιλοκομμένη κάπαρη

1 μεγάλη σφιχτή ντομάτα

½ φλ. τσ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Ξύσμα ενός λεμονιού

10 φρυγανιές τριμμένες στη μουλινέτα.

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Άσπρη κλωστή

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις σαρδέλες, αφαιρούμε το κόκκαλο και το κεφάλι και τις ανοίγουμε στα δύο (να μείνουν ενωμένες στη μεριά της ράχης.

Αλατίζουμε και αφήνουμε σε σουρωτήρι μισή ώρα.

Ζεματίζουμε τα (φρέσκα) αμπελόφυλλα σε βραστό νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.Πλένουμε, ξεσποριάζουμε και κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια την ντομάτα.

Σε μεγάλο μπολ ενώνουμε την ντομάτα, το σκόρδο, το μαϊντανό, την κάπαρη, το ξύσμα λεμονιού και τη φρυγανιά.

Αλατίζουμε και ρίχνουμε πιπέρι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ο C.

Από κάτω βάζουμε ένα αντικολλητικό ταψί με νερό.

Ντύνουμε τη σχάρα φούρνου με αλουμινόχαρτο και το λαδώνουμε.

Γεμίζουμε κάθε σαρδέλα με το μείγμα φρυγανιά –ντομάτα –σκόρδο -κάπαρη, την κλείνουμε να πάρει το αρχικό της σχήμα, την τυλίγουμε σε ένα -δύο αμπελόφυλλα (ανάλογα) και την δένουμε με κλωστή.

Βάζουμε τις σαρδέλλες δίπλα –δίπλα επάνω στη σχάρα, στο λαδωμένο αλουμινόχαρτο και φουρνίζουμε.

Ψήνουμε για 20 λεπτά.

Σερβίρουμε με ούζο ή τσίπουρο.

Α.Τ.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.