Follow us

Finger food χωρίς μαγείρεμα

Finger food χωρίς μαγείρεμα

Φασόλια και ρέγκα σε ψωμί σίκαλης: λιώνουμε στη μουλινέτα μια κονσέρβα κόκκινα φασόλια στραγγισμένα από το υγρό τους μαζί με 2 κ.σ ελαιόλαδο, 1 κ.γ. αλάτι και ½ κ.γ. πιπέρι. Αλείφουμε με το μίγμα 3 φέτες ψωμί σίκαλης για τοστ αφού αφαιρέσουμε την κόρα και κόβουμε κάθε φέτα σε 4 κομματάκια. Βάζουμε επάνω σε κάθε κομματάκι λίγη ρέγκα καπνιστή και λίγα φυλλαράκια φρέσκο άνηθο.
Αβγά βραστά με τόνο και μουστάρδα: βράζουμε 6 αβγά. τα κόβουμε στη μέση και βγάζουμε τους κρόκους. Τους βάζουμε σε μπολ μαζί με 200 γρ. τόνο κονσέρβας, 1 κ.σ. μουστάρδα και 1 κ.σ. πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό. Λιώνουμε καλά με το πιρούνι. Γεμίζουμε με το μείγμα τα άδεια ασπράδια. Γαρνίρουμε με λίγο μπρικ.
Πελτές, αντσούγια και κάπαρη σε ψωμί με προζύμι: κόβουμε λεπτές φέτες από ένα καρβέλι ψωμί με προζύμι, βγάζουμε την κόρα και τις ξανακόβουμε συμμετρικά ώστε να έχουμε 16 κομματάκια πλευράς 2 εκ. αλείφουμε με πελτέ κάθε κομματάκι, βάζουμε επάνω ένα κομμάτι αντσούγιας τυλιγμένο και από πάνω 1 –2 κουμπάκια κάπαρης, ανάλογα με το μέγεθός τους. Στολίζουμε αν θέλουμε, με λίγα φρέσκα φυλλαράκια από δεντρολίβανο.

Α.Τ.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι