Follow us

Ταρτούλες με μανιτάρια και γαρίδες

Ταρτούλες με μανιτάρια και γαρίδες

Υλικά

Υλικά

1 συσκευασία φύλλο κουρού  κατεψυγμένο

250 γρ. μανιτάρια κονσέρβας  σε φέτες

200 γρ. γαριδούλες κατεψυγμένες προβρασμένες

100 γρ. μαργαρίνη

1 ποτηράκι μπράντι

4 κουταλιές φρέσκος άνηθος

200 γρ. φέτα

πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε το φύλλο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Στραγγίζουμε τα μανιτάρια από το ζουμί τους, τα ξεπλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν και να στεγνώσουν πολύ καλά.

Ξεπαγώνουμε τις γαρίδες, τις ξεπλένουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν και να στεγνώσουν πολύ καλά.

Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τη μαργαρίνη, ρίχνουμε τα μανιτάρια και τις γαρίδες και σωτάρουμε για 1 –2 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Σβήνουμε με το μπράντι.

Μόλις εξατμισθεί, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο και τη φέτα.

Ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε κύκλους διαμέτρου 6 εκ.

από τα φύλλα (κάθε συσκευασία έχει δύο) και ντύνουμε τις θήκες μια φόρμας 24 κομματιών για μίνι μάφινς αφού πρώτα τις λαδώσουμε ελαφρά.

Ρίχνουμε σε κάθε θήκη λίγη γέμιση.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους180o C.

Ψήνουμε τις ταρτούλες 15 λεπτά.

αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, ξεφορμάρουμε και αραδιάζουμε σε ρηχή πιατέλα.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.