Υλικά
Υλικά
4 μεγάλες πέστροφες (250 -300 γρ.)
½ φλ. βούτυρο
3 κ.σ. κάσιους ανάλατα και άψητα, κομμένα στα 3
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
3/4 φλ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
Χυμός ενός λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πέστροφες, αφαιρούμε το κεφάλι, τις αλατίζουμε, χαράζουμε το δέρμα λοξά 2-3 φορές, τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τις κρατάμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180o C.
Βγάζουμε τις πέστροφες από το ψυγείο και τις αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Στρώνουμε με λαδόκολα ένα ταψί, αραδιάζουμε τις πέστροφες και τις ψήνουμε γύρω στα 6' -7' από κάθε μεριά.
Λιώνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και καβουρδίζουμε σε χαμηλή φωτιά τα κάσιους, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην καούν, περίπου 6 -7 λεπτά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και προσθέτουμε το σκόρδο, συνεχίζοντας το μαγείρεμα να μαλακώσει.
Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε το μαϊντανό, μια γερή πρέζα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρουμε ένα ψάρι σε κάθε πιάτο και μοιράζουμε το μείγμα κάσιους- σκόρδου επάνω τους.
σημ.
"ο κλασσικός συνδυασμός είναι με αμύγδαλα , αλλά τα κάσιους δίνουν πιο πλούσια γεύση".
A.T.