Ζεστή σάλτσα με πορτοκάλι και μουστάρδα

Ζεστή σάλτσα με πορτοκάλι και μουστάρδα
Υλικά
2 κ.σ. μουστάρδα τύπου Dijon
4 κ.σ. κόκκινο ξύδι
2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.σ. μέλι
2 πορτοκάλια
½  φλ. ελαιόλαδο
αλάτι, χοντροκοπανισμένο μαυροπίπερο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια, βγάζουμε και τις εσωτερικές λευκές μεμβράνες και τους σπόρους και τα κόβουμε σε κομμάτια ½ εκ. Τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τα κομμάτια του πορτοκαλιού. Τα σωτάρουμε για λίγο ανακατεύοντας ελαφρά, προσθέτουμε τη μουστάρδα  και «σβήνουμε» με το ξύδι. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το πιπέρι και το μέλι. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε μπριζόλες ή άλλο ψητό κρεατικό.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen