Υλικά
½ κ. φρέσκα φασολάκια Υλικά
200 γρ. φρέσκο χοιρινό λουκάνικο
3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
7-8 αβγά
2 κγ. ξερό δυόσμο
αλάτι , φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα φασολάκια και τα καθαρίζουμε από την πλαϊνή κλωστή τους.
Βάζουμε νερό να βράσει και τα ζεματίζουμε για 7 -8 λεπτά.
Τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά. Κόβουμε το λουκάνικο σε φέτες.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και το ροδίζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Σουρώνουμε το λίπος του και το κρατάμε στην άκρη.
Ρίχνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και 1 -2 κ.σ από το λίπος του λουκάνικου και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα φασολάκια.
Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Χτυπάμε ελαφρά τα αβγά μαζί με το δυόσμο, το αλάτι κα το πιπέρι.
Τα ρίχνουμε στο τηγάνι και το κουνάμε για να καλύψουν καλά τα φασολάκια και τα λουκάνικα.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη φρουτάλια να ψηθεί σε σιγανή φωτιά για 8 -9 λεπτά.
Γλυστράμε προσεκτικά την ομελέτα σε μια πιατέλα και την αναποδογυρίζουμε ξανά μέσα στο τηγάνι, για να ψηθεί και από την άλλη μεριά.
Σερβίρουμε ζεστή, κομμένη σε τρίγωνα.
σημ.
Μπορεί να γίνει και με φρέσκα κουκάκια αν έχουμε ή με κουκάκια και με σπαράγγια ή με φασολάκια και αγκινάρες.
Ακόμα, ταιριάζει υπέροχα και η λούζα αντί για το λουκάνικο.
Α.Τ.