Follow us

Κανελόνι με σπανάκι, φρέσκια μυζήθρα και σάλτσα ντομάτας

Κανελόνι με σπανάκι, φρέσκια μυζήθρα και σάλτσα ντομάτας

Υλικά

Υλικά

1 κ. σπανάκι

4 μέτρια  φρέσκα κρεμμυδάκια

1 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

500 γρ. φρέσκια μυζήθρα (μαλακή)

3 αβγά

½ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

1 κ. ώριμες ντομάτες

¾ φλ. ελαιόλαδο + ¾ φλ. ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο

αλάτι πιπέρι

½  φλ. φύλλα φρέσκου βασιλικού

1 ταψάκι αντικολλητικό παραλληλόγραμμο 30 εκ.

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε το σπανάκι σε μέτρια κομμάτια.

Καθαρίζουμε πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το μαϊντανό.

Καθαρίζουμε και τρίβουμε στον τρίφτη την ντομάτα.Ζεσταίνουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι τα ¾ φλ.

ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σκόρδο μαζί με την ντομάτα και μαγειρεύουμε επάνω σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μελώσει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βασιλικό.

Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μια άδεια μεγάλη κατσαρόλα.

Ρίχνουμε το σπανάκι να μαραθεί χωρίς καμία λιπαρή ουσία.

Μόλις πιει το νερό του, ρίχνουμε τα άλλα ¾ φλ.

ελαιόλαδο και το κρεμμυδάκι.

Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και προσθέτουμε χοντροκομμένη (με το πιρούνι) τη μυζήθρα, το μοσχοκάρυδο και το μαϊντανό.

Αλατοπιπερώνουμε.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Βουτυρώνουμε καλά τον πάτο του ταψιού.

Αν δεν έχουμε αντικολλητικό ταψί, στρώνουμε τον πάτο με λαδόκολλα και τη βουτυρώνουμε.

Γεμίζουμε τα ξερά κανελόνι ή τις κρεπούλες και τα βάζουμε δίπλα –δίπλα στο ταψί.

Αν χρησιμοποιήσουμε κρεπούλες, βάζουμε κατά μήκος στη μια άκρη 2 κ.σ γέμιση και τις γυρίζουμε σε ρολό.

Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτα.

Ψήνουμε για 25 –30 λεπτά.

Αν χρειασθεί, σκεπάζουμε λαδόκολα να μην αρπάξει η σάλτσα.

Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά και σερβίρουμε στα πιάτα βγάζοντας τα κανελόνι από το ταψί προσεκτικά με σπάτουλα.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.