Υλικά
Υλικά (για 2 μερίδες)
¼ της κούπας κινόα, βρασμένη
3 αυγά και 1 ασπράδι
50 γρ. γαλοπούλα χωρίς γλουτένη, κομμένη σε κυβάκια
1 μικρή ντομάτα χωρίς τους σπόρους, κομμένη σε κυβάκια
2 κ. σ. παρμεζάνα, τριμμένη
πιπέρι (προαιρετικά)
λάδι για τηγάνισμα
Παρασκευή
Ξεπλένουμε καλά με νερό και βράζουμε την κινόα: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε ένα μέρος κινόα και δύο μέρη νερό.
Μόλις πάρει βράση το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να απορροφήσει η κινόα όλο το νερό.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι (ίσα ίσα για να μην κολλήσει η ομελέτα).
Ρίχνουμε το μείγμα αυγών στο τηγάνι και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά.
Μόλις η ομελέτα ροδίσει από τη μία πλευρά, τη γυρίζουμε με ένα πιάτο και την αφήνουμε να ροδίσει και από την άλλη.
Tip.: Οι ομελέτες είναι η χαρά της δημιουργίας.
Προσθέστε τους ό,τι τραβάει η ψυχή σας!