Αλμυρό κέικ με κολοκυθάκια και τυρί

Αλμυρό κέικ με κολοκυθάκια και τυρί
υλικά
2 1/2 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 φλ.τσ. τριμμένα κολοκυθάκια
2 κ.γ. baking powder
1/2 κ.γ. σόδα
1/4 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι
1/3 κ.γ. πιπέρι καγιέν (ή καυτερή πάπρικα)
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (το λευκό τμήμα)
2 αβγά
1 φλ.τσ. τριμμένο κεφαλοτύρι
2 κ.σ. φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα: δεντρολίβανο, βασιλικό, ρίγανη
1/3 φλ.τσ. ελαιόλαδο
1/2 φλ.τσ. γάλα

παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε αλεύρι και σκόνες (δηλ. τα στεγνά υλικά), αλάτι και πιπέρια με τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια και το τριμμένο τυρί. Σε άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αβγά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το γάλα, χτυπώντας να αναμιχθούν καλά. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε. Ενώνουμε τα δυο μείγματα και ανακατεύουμε πολύ ελαφρά. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα και ψήνουμε για 40'-45'. Ελέγχουμε το ψήσιμο βυθίζοντας τη λάμα ενός μαχαιριού, που πρέπει να βγει στεγνή. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει 15'. Κατόπιν, το ξεφορμάρουμε και το ακουμπάμε σε σχάρα για να κρυώσει ομοιόμορφα.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen