Υλικά
1 πακέτο Πέννες ργέ ολικής αλέσεως Carrefour Υλικά
1 ½ κιλ. γαρίδες μεσαίου μεγέθους, φρέσκες ή κατεψυγμένες καθαρισμένες με την ουρά τους
2 συσκευασίες τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
από 2 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο, φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρέσκο ψιλοκομμένο φινόκιο
1 φούχτα τρυφερό σπανάκι
2 –3 κ.σ. φρέσκο γάλα με χαμηλά λιπαρά
Αλάτι, λευκό φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις φρέσκες γαρίδες τις μαγειρεύουμε σε βραστό νερό ίσα να τις σκεπάζει για 2 λεπτά, τις σουρώνουμε, κρατάμε το ζωμό.
Τις καθαρίζουμε από το κεφάλι και τη μαύρη φλέβα στη ράχη, αφήνουμε την ουρά.
Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένες, τις πλένουμε, τις ρίχνουμε σε βραστό νερό με λίγο χυμό λεμονιού και μόλις πάρουν μια βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά, τις σουρώνουμε αμέσως (κρατάμε το ζουμί τους), τις μεταφέρουμε σε κρύο νερό και τις ξανασουρώνουμε.
Αδειάζουμε το τυρί κρέμα σε μπολ και αναμειγνύουμε καλά με το γάλα χρησιμοποιώντας δύο πιρούνια ώσπου να έχουμε ένα παχύρευστο μείγμα (αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα).
Ανακατεύουμε μέσα στα βότανα.
Αφήνουμε στην άκρη.Πλένουμε το σπανάκι, το στεγνώνουμε και το κόβουμε με ψαλίδι σε λωρίδες.
Περνάμε το ζωμό των γαρίδων από λεπτό σουρωτήρι ή το φιλτράρουμε με τουλουπάνι. Συμπληρώνουμε με νερό ώσπου να έχουμε συνολικά τρία ποτήρια του νερού.
Μεταφέρουμε σε μεγάλη κατσαρόλα και φέρνουμε σε βράση.
Αλατίζουμε με 1 κ.σ αλάτι.
Ρίχνουμε τις πέννες και μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Μέχρι να πιουν το υγρό.
Δοκιμάζουμε τα ζυμαρικά κατά διαστήματα αν είναι al dende και υπάρχει ακόμα πολύ υγρό, τα σουρώνουμε.
Αν δεν έχουν βράσει ακόμα προσθέτουμε λίγο νερό.
Δοκιμάζουμε το αλάτι.
Όταν γίνουν όπως μας αρέσουν τα αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το μίγμα τυριών αρωματικών και τις γαρίδες.
Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε και το σπανάκι.
Αν χρειάζεται ρίχνουμε λίγο καυτό νερό ή λίγο καυτό γάλα.
Σερβίρουμε και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι.
Το κρασί που ταιριάζει: μία ποικιλία Μαλαγουζιά (χωρίς βαρέλι)