Follow us

Αγκινάρες με γέμιση ψωμιού

Αγκινάρες με γέμιση ψωμιού

Υλικά

Υλικά

2 φλιτζάνια ψίχουλα από μπαγιάτικο λευκό ψωμί  

2 κουταλιές φρέσκο χυμό λεμονιού  

1 κουταλιά μάραθο ψιλοκομμένη ή άνηθο  

3 σκελίδες σκόρδο 

1 κουταλάκι του τσαγιού ξύσμα φλούδας λεμονιού  

6 μέτριες αγκινάρες καθαρισμένες, ολόκληρες ή έτοιμες κατεψυγμένες

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο + ½ φλ. ελαιόλαδο

¾ φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι  

1 αβγό 

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Ζεσταίνουμε τις 2 κ.σελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και τα ροδίζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.

Χτυπάμε τα αβγά και λιώνουμε το σκόρδο στην πρέσσα ή με την πλατιά μεριά της λάμας ενός βαριού μαχαιριού.

Σε μεγάλο μπολ, ενώνουμε τα ψίχουλα με το λεμόνι, το ξύσμα του λεμονιού, το σκόρδο, τα αβγά, το μάραθο ή τον άνηθο και το τυρί.

Δοκιμάζουμε το αλάτι, ρίχνουμε αρκετό πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά.Στραγγίζουμε τις αγκινάρες, τις αλευρώνουμε καλά, τις τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι και τις γεμίζουμε με το μείγμα.

Τις τοποθετούμε σε ταψί στριμωχτά, ρίχνουμε ½ φλιτζάνι νερό και ½ φλ.

ελαιόλαδο.

Τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε περίπου 30-35 λεπτά.

Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε άλλα 10 λεπτά στο φούρνο, ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.

Τις κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε ως ορεκτικό μαζί με ελιές, ραπανάκια και μπαστουνάκια από αγγούρι πασπαλισμένο με λίγο αλάτι.

A.T

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.