Υλικά
Υλικά (για 6 άτομα)
1 κιλό κατσικίσιο συκώτι
300 γρ. αντεράκια κατσικίσια
γλυκάδια κατσικιού
1 μεγάλο μαρούλι
άνηθος, μάραθος, σέσκουλα, φρέσκα κρεμμύδια, καυκαλήθρες (1 ματσάκι από το καθένα) 3 πράσα ψιλοκομμένα
80 γρ. χυμό λεμονιού
2-3 επιπλέον λεμόνια για την προετοιμασία
50 γρ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Πλένουμε πολύ προσεκτικά τα έντερα γυρίζοντάς τα (μέσα – έξω).
Τα τοποθετούμε μέσα σε χυμό λεμονιού για να καθαριστούν και να ασπρίσουν. Τεμαχίζουμε τη συκωταριά και στραγγίζουμε τα έντερα πολύ καλά.
Στη συνέχεια, τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Χρησιμοποιώντας μία κατσαρόλα με μεγάλο άνοιγμα, τοποθετούμε τα κομματάκια της συκωταριάς μαζί με τα γλυκάδια και τα αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα νερά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, και ψιλοκομμένα τα πράσα και τα κρεμμύδια.
Αφού μαραθούν, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, τα έντερα και ένα ποτήρι του κρασιού νερό.
Τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά.
Μόλις το φαγητό είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα χορταρικά, επίσης ψιλοκομμένα.
Μετά από 10 περίπου λεπτά το φαγητό θα είναι έτοιμο.
Σερβίρεται ζεστό.