Υλικά
υλικά για 4 άτομα
400 γρ. σπαγγέτι ή λινγκουίνι
600 γρ. πιπεριές τύπου Φλωρίνης
150 γρ. ανθότυρο ή φρέσκια μυζήθρα
30 ml ελαιόλαδο
1 κ.γ. μαντζουράνα αποξηραμένη
7-8 ελιές Καλαμών (προαιρετικά), κομμένες στη μέση
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή
Ανάβουμε το φούρνο στους 200ο.
Πλένουμε, σκουπίζουμε τις πιπεριές και τις ψήνουμε επάνω σε λαδωμένο χαρτί μέχρι να μαυρίσει η φλούδα και να μαλακώσει το εξωτερικό.
Τις βάζουμε αμέσως μέσα σε πλαστική σακούλα και μόλις γίνουν χλιαρές αφαιρούμε εύκολα τη φλούδα.
Καθαρίζουμε εσωτερικά τους σπόρους.
Τις βάζουμε στο μπλέντερ με το ανθότυρο, το ελαιόλαδο, τη μαντζουράνα και πιπέρι.
Χτυπάμε να γίνει μια σχετικά πηχτή σάλτσα και προσθέτουμε αλάτι δοκιμάζοντας.
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας al dente κρατώντας λίγες κ.σ από το νερό τους.
Τα στραγγίζουμε, αδειάζουμε πάλι στην κατσαρόλα μαζί με 3-4 κ.σ από το νερό του βρασίματος.
Προσθέτουμε τα 2/3 της σάλτσας και τις ελιές (αν χρησιμοποιήσουμε) και ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε στα πιάτα, βάζοντας την υπόλοιπη σάλτσα από πάνω.
Α.Τ.