Υλικά
υλικά για 4 άτομα
350 γρ. ζυμαρικά τύπου μπαβέτε ή λινγκουίνι
200 γρ. φασολάκια, φρέσκα ή κατεψυγμένα
2 μέτριες πατάτες
4 κ.σ. σάλτσα pesto a la Genovese*
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
παρασκευή
Καθαρίζουμε και βράζουμε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό, προσέχοντας να τα βγάλουμε ενώ ακόμα κρατάνε λίγο.
Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε και τις πατάτες και τις βράζουμε.
Τις στραγγίζουμε πριν μαλακώσουν πάρα πολύ και τις κόβουμε σε κυβάκια.
Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά μας al dente.
Ενώ βράζουν, κόβουμε τα φασολάκια στα 3 ή στα 4 και τα ανακατεύομε με τη σάλτσα πέστο και το ελαιόλαδο, ενώ είναι ακόμα ζεστά.
Δοκιμάζουμε αν χρειάζονται αλάτι και προσθέτουμε πιπέρι.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά κρατώντας 3-4 κ.σ από το νερό τους.
Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με το νερό που κρατήσαμε και τα ανακατεύουμε με τα φασολάκια.
Προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά αλλά προσεκτικά, για να μην σπάσουν.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε περισσότερη σάλτσα πέστο.
Σερβίρουμε αμέσως και προσθέτουμε παρμεζάνα για όποιον θέλει.*σημ.
το πέστο a la Genovese μπορείτε να το φτιάξετε αναμειγνύοντας στο γουδί 2 σκ.σκόρδο λυωμένο, 50 γρ.
φύλλα βασιλικού, 30 γρ.
πεκορίνο τριμμένο, 1 κ.σ κουκουνάρι, 70 γρ.
παρμεζάνα τριμμένη, λίγο αλάτι και πιπέρι, 100 ml ελαιόλαδο (που το προσθέτουμε σταδιακά, χτυπώντας).
Όταν δεν υπάρχει βασιλικός μπορούμε να τον αντικαταστήσουμε με φύλλα ρόκας (οπότε δεν ισχύει ο τίτλος a la genovese…).
Διατηρείται στο ψυγείο.
Α.Τ.