Follow us

Τάρτα με σουπιές πράσα και μάραθα

Τάρτα με σουπιές πράσα και μάραθα

Υλικά

Υλικά

1 ταρτιέρα 23 εκ.

¾ κιλ. σουπιές φρέσκες ή κατεψυγμένες

1 συσκευασία κατεψυγμένη ζύμη κουρού

1 μεγάλο ματσάκι μάραθο

6 πράσα

5 πράσινα κρεμμυδάκια

4 σκελίδες σκόρδο

1 /4 μέτριο λεμόνι ακέρωτο, κομμένο σε  φέτες πάχους ½ εκ. και μετά σε κύβους μαζί με τη φλούδα

3 κ.σ. πολύ ψιλοκομμένος μαϊντανός + 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού ανακατεμένα

¾ φλ.ελαιόλαδο

Παρασκευή

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε – τα πράσα μόνο το άσπρο, όλα τα χόρτα.Ξεπαγώνουμε την ζύμη σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τη στρώνουμε στην ταρτιέρα (θα χρειαστούμε και τα δύο φύλλα και θα μας περισσέψει και λίγο –μπορούμε να κάνουμε το περισσευούμενο φύλλο στριφτάρια στο τηγάνι και να τα περιχύσουμε με μέλι και καρύδια).

Τρυπάμε το φύλλο με πιρούνι στρώνουμε επάνω λαδόκολλα και γεμίζουμε με βόλους ή όσπρια.

Ψήνουμε για 15 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε τις σουπιές, τις πλένουμε, τις κόβουμε σε φετούλες 1 εκ. και τις αφήνουμε να στραγγίσουν πολύ καλά.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τις φετούλες της σουπιάς σε δόσεις για 3 λεπτά το πολύ, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ασπρίσουν, να μαζέψουν και να μαλακώσουν (αν τις μαγειρέψουμε παραπάνω, σκληραίνουν -αν δεν είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να επιτύχουμε το σωστό χρόνο, τις αφήνουμε στη μια ώρα οπότε θα είναι σίγουρα μαλακές).

Τις βγάζουμε στραγγιστά επάνω σε απορροφητικό χαρτί.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160o C*Στο λάδι που τηγανίσαμε τις σουπιές (ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε και λίγο ακόμα), σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά με τη σειρά, τα κρεμμυδάκια, τα πράσα, τα σκόρδα και τα κομματάκια λεμονιού για 20 λεπτά περίπου ανακατεύοντας πολύ συχνά, ώσπου να πιούν σχεδόν όλα τα υγρά τους.

Τραβάμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το μάραθο και τη ρόκα.

Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα επάνω στη σβηστή εστία, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε άλλα 2 -3 λεπτά.

Μεταφέρουμε το μείγμα στην ταρτιέρα.

Ψήνουμε για 15 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο, αραδιάζουμε στην επιφάνεια της τάρτας τις φετούλες της σουπιάς και πασπαλίζουμε με το μείγμα μαϊντανό και ξύσμα λεμονιού.

Βγαίνουν 8 καλές μερίδες.

Α.Τ

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.